Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed’in kalesi sallanıyor

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin ülkenin kuzeybatısında ve Esed'in kalesi olarak nitelenen Lazkiye'nin çeversindeki ilerleyişleri sürüyor.



Yeni Åžafak'ın haberine göre; Güçlerini birleÅŸtiren muhalifler geçen haftalarda Halep ve Ä°dlib'te büyük baÅŸarılar ede etmiÅŸ önceki gün de baÅŸkant Åžam ile Dera'da Esed güçlerine ağır kayıplar vermiÅŸti. Dün de Lazkiye kırsalında ilerlemeye baÅŸlayan mhalifler önce Ä°dlib kentinde, rejim güçlerine ait Karmid kışlasının denetimini tamamıyla ele geçirdi. Ardından da Lazkiye'ye doÄŸru iÅŸeleyen mhaliflerin kente 60 kilometre mesafedeki Ä°ldib'in Cesr eÅŸ ÅžuÄŸur ilçesi ve çevresinde rejim güçleriyle yoÄŸun çatışmalara girdiÄŸi kaydedildi.

KRÄ°TÄ°K ÖNEME SAHÄ°P

Çatışmalarda muhaliflerin ağır silahlarla saldırdığı ve Åžam yönetimine baÄŸlı güçlere büyük zayiatlar verdiÄŸi ifade edildi. Silahlı muhaliflerin ilçe çevresinde 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiÄŸi belirtilen açıklamada, Fetih Ordusu'nun bölgede baÅŸladığı operasyonlara “Zafer Operasyonu” adını verdiÄŸi bildirildi. Lazkiye'ye 60 kilometre mesafedeki Cesr eÅŸ ÅžuÄŸur kasabası muhalifler için kritik öneme sahip. Muhalifler burayı almaları halinde önemli bir askeri bölgeyi ve ikmâl güzergâhını ele geçirmiÅŸ olacak. Lazkiye'ye baÄŸlı Cebel Türkmen bölgesinde 21 Mart'tan bu yana muhalifler ile rejim güçleri arasında çatışmalar ÅŸiddetlenerek devam ediyor.

Saldırılar yoğunlaştı

Suriyeli muhalifler Lazkiye'ye yaklaşık 45 km uzaklıktaki Türkmen Dağı bölgesinde bulunan rejime ait karakollara saldırılarını da yoÄŸunlaÅŸtırdı. Lazkiye'ye girebilmek için daÄŸlık kesimde bulunan karakolların ele geçirilmesi gerekiyor. Çünkü rejim güçlerine bu noktalardan mühimmat takviyesi yapılıyor. Bölgede bulunan 45 tepesini 25 Mart'ta ele geçiren muhalifler, yoÄŸun bombardıman sonucu tepenin eteklerine çekilmek zorunda kaldı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.